Птицата е свободна, написа в туитър Илън МъскИлън Мъск завърши придобиването

...
Птицата е свободна, написа в туитър Илън МъскИлън Мъск завърши придобиването
Коментари Харесай

Илън Мъск придоби Туитър и уволни висшето ръководство на компанията

" Птицата е свободна ", написа в туитър Илън Мъск

Илън Мъск приключи придобиването на " Туитър ". Сделката е на стойност 44 милиарда $. Първото нещо, което новият притежател на обществената мрежа направи, беше да уволни висшето управление на компанията, съобщи .

Илън Мъск е новият притежател на " Туитър ". В профила си в едноименната обществена мрежа най-богатият човек в света заяви новината, с отпратка към логото на компанията: Мъск: " Птицата е свободна ".

Ден преди крайния период за приключването на договорката, Мъск влезе в централата на " Туитър " в Сан Франциско, носейки мивка. И разгласява извънредно дълъг за него туит:  " Причината да купя " Туитър " е, че платформата е значима за бъдещето на цивилизацията, която да има общо цифрово пространство, където могат да се дискутират необятен набор от убеждения по здравословен метод и без да се прибягва към принуждение ", добави Илън Мъск.

Като съществена задача Мъск уточни отстраняването на спам ботовете в платформата. За това, че е бил измамен за броя им, милиардерът уволни основния изпълнителен шеф Парадж Агравал, основния финансов шеф Нед Сегал и директорката само че правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде.

Засега не е ясно кой и по какъв начин ще ръководи " Туитър ". Известни са проектите на Мъск за обилни съкращения, макар че бяха опровергани известията, че счита да освободи 75% от общо 7500-те чиновници.

С завършването на договорката за 44 милиарда $ завършва сагата със собствеността на една от най-популярните платформи.

През пролетта Мъск изяви предпочитание да придобие " Туитър " с обещанието да го почисти от подправени профили и да го резервира като остров на свободното слово.

Впоследствие се опита да скапе съглашението, а компанията заведе дело против бизнесмена.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР